Hlavní navigace

Lian Li oznámil dvouprostorovou PC-D600 - když jedna skříň nestačí

16. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanský výrobce Lian Li, známý kvalitními počítačovými skříněmi vyrobenými z hliníku, oficiálně oznámil novou sérii skříní s označením PC-D600. Tuto ukázal již na červnovém Computexu, nyní je ale oficiálně potvrzen její prodej. Jde o počítačovou skříň důmyslně rozdělenou na dva prostory, jež dokáže zaujmout nejednoho nadšence.

 

Tzv. „dual-compartment cases“ jsou počítačové skříně rozdělené na dva úseky, z nichž jeden slouží k upevnění základní desky, zatímco druhý úsek je navržen pro pojmutí velkého počtu pevných disků. Oba prostory jsou tepelně odděleny, a disky tak nejsou vystaveny teplu od výpočetních komponent a zároveň jich umístíte dostatečný počet.

PC-D600

Na rozdíl od konkurenčního produktu Air 540D od Corsairu, který má obě části různě široké, zvolil výrobce Lian Li rozdělení rovnoměrné, části pro základní desku i pro pevné disky jsou stejně široké. Mezi oběma částmi se nachází přepážka umožňující prostup vodičů mezi oběma prostory. Provedení skříně je značně modulární, přední kryt lze odejmout pro snazší manipulaci s disky a ventilátory.Přední část

Přední část skříně je celá perforovaná, starosti o prach však mít nemusíte, ventilátory na levé straně mají prachové filtry a kryty mechanik na pravé straně také. Výkonný hardware jistě upoutá pohled, a proto je levá boční strana zprůhledněna plexisklem. Horní část je hladká – tedy až na zaslepené otvory, kam můžete umístit dva 120mm větráky nad procesorový prostor. Pravá boční strana je hladká zcela. Na zadní stěnu umístíte celkem až čtyři 12cm ventilátory nebo radiátor vodního chlazení o velikostech 360 mm a 420 mm. Dále je zde výřez pro zdroj v dolní části, osm rozšiřujících slotů a kryt portů základní desky.

Pravá část skříně je určena pro úložná zařízení, je zde klec s deseti pozicemi o velikosti 5,25". První pozice je zabrána přiloženým předním panelem, na němž jsou umístěny čtyři porty USB, kontrolní LED diody, zvukové zdířky a tlačítka pro zapínání a restart. Další tři jsou osaditelné DVD mechanikami. Zbylých šest pozic v kleci obsahuje adaptér pro disky velikosti 3,5" nebo 2,5", do nich tak vložíte šest disků velikosti 3,5" nebo čtyři  2,5" disky. Další dva SSD uložíte na spodní stranu skříně.

Zajímavostí je též provedení chlazení disků, na klec totiž můžete umístit ventilátory buď před disky, či za ně. Zbývající prostor diskového úložiště můžete vyplnit vodním chlazením, zadní strana je perforovaná pro montáž radiátoru.

Disková část

Základní deska s procesorem a grafickou kartou je umístěna v levé části. Můžete si vybrat mezi deskami rozměrů E-ATX, ATX či Mikro ATX. Přepážka za základní deskou je perforovaná pro přehledný cable-management. Zdroj napětí je uložen na spodku skříně, jak je již zvyklostí. O přísun chladného vzduchu se stará trojice ventilátorů v přední straně. Další dva 12cm ventilátory se dají umístit na vršek skříně, kam lze také namontovat radiátor vodního chlazení.

CPU část

Skříň PC-D600 je vyrobena z hliníku, podobně jako jiné prémiové skříně tohoto výrobce. I tak překvapí nízká váha 9,2 kg při velkých rozměrech. Šířka skříně je 38,2 cm, výška 52,5 cm a hloubka 41,5 cm. Lian Li neprozradil informace o ceně, víme ale, že skříně budou dostupné v černé a stříbrné barvě.

Na závěr můžete shlédnout prezentační video výrobce:

KL24

Zdroj: TechPowerUp

 

Byl pro vás článek přínosný?