Hlavní navigace

Lian Li PC-Q15: ideál pro domácí server na kolečkách

20. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lian Li, výrobce prémiových hliníkových skříní, představil novou hrabici kompaktních rozměrů. Výrobce ji prezentuje jako ideální skříň pro malý server nebo datové úložiště. Drobeček dosahuje rozměrů 210 × 216 × 330 mm, podporuje pouze základní desky formátu mini-ITX a je vybaven 300W zdrojem s certifikací 80Plus. Pro snadnější manipulaci jsou ke dnu skříně upevněny kolečka. Nepřipomíná vám náhodou skříň známou kreslenou postavičku?

Vlevo: Lian Li PC-Q15. Vpravo: Lightning McQueen z filmu Auta. Zdroj: Pixar Wiki

PC-Q15 umožňuje instalaci jedné mechaniky do 5,25", pod ní se nachází jedna hot-swap pozice pro 3.5" disk a šachta pro tři 2.5" disky. Základní deska se pak instaluje vodorovně na u dna skříně. Krom chladiče procesoru s maximální výškou 90 mm vměstnáte do skříně také rozšiřující kartu o maximální délce 25 cm.

Chlazení obstarává 12cm ventilátor umístěný za jednoduchým čelním panelem, na němž se krom perforace, která by mohla být o něco rozměrnější, nachází také dvojice externích konektorů USB 3.0 a tlačítko Power.

Dostupnost skříně Lian Li PC-Q15 je v USA a Kanadě ohlášena nejpozději do konce května za 179 USD bez daně, zatímco v Evropě by se měla prodávat za stejnou částkou v eurech. O dostupnosti v Evropě se však zpráva nezmiňuje, ale pravděpodobně to bude v podobném termínu jako na severoamerickém kontinentu. Avšak na tuzemském trhu si s cenou okolo pěti a půl tisíce korun příliš fanoušků nezíská.

CS24

Specifikace PC-Q15.

Zdroj: TechPowerUp!