Hlavní navigace

Lian Li představuje netradiční mini-ITX skříň s prohnutým čelním panelem

14. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před nedávnem jsme vás informovali o novinkách, které firma Lian Li ukázala na veletrhu CeBIT. Nyní oficiálně uvádí na trh model PC-Q30.

Lian Li PC-Q30

Novinka na první pohled zaujme svou netradiční konstrukcí, kdy v horní polovině prohnutého čelního panelu můžeme vidět okno, které dává nahlédnout do prostoru základní desky. Pod tímto oknem je umístěno tlačítko pro zapnutí PC. Na levém boku se nacházejí dva porty USB 3.0 a také konektory pro audio.

Rozměry jsou 357×300×223 mm, hmotnost se díky použití hliníku zastavila na hodnotě 2,13 kg. Do skříně lze instalovat základní desky formátu mini-ITX a mini-DTX. Pro rozšiřující karty jsou připraveny dva sloty. Pevné disky lze osadit do koše umístěného na dně. Kvůli malým rozměrům jsou podporovány pouze čtyři 2,5" disky.

Lian Li PC-Q30 Lian Li PC-Q30 Lian Li PC-Q30

 Lian Li PC-Q30 Lian Li PC-Q30 Lian Li PC-Q30

Podle informací z Cebitu měl být součástí skříně i napájecí zdroj o výkonu 300 W. Nakonec se výrobce rozhodl ponechat volbu zdroje na zákazníkovi, a proto bude novinka distribuována bez něj. Kvůli rozměrům nelze osadit klasický zdroj formátu ATX, ale pouze menší SFX. Velkým problémem u podobných skříní bývá chlazení. Lian Li zde osadil pouze jeden 140mm ventilátor, který má své místo pod základní deskou. Studený vzduch se do skříně dostává skrz dvě perforace na bocích a poté je vyfukován ven již zmíněným ventilátorem.

 

KL24

Lian Li PC-Q30 bude k dispozici ve dvou barevných provedeních – černém a stříbrném. Novinka je již k dispozici na americkém trhu za cenu 149 USD (cca 3000 Kč). Kdy se dostane i k nám, zatím není známo.

Zdroj: Lian Li

Byl pro vás článek přínosný?