Hlavní navigace

Lian Li TYR PC-X2000F: full tower pro náročné

11. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Masivní full tower skříně nejsou mezi uživateli nejrozšířenější právě kvůli své výšce, díky které se často zkrátka pod stůl nevlezou. I tak si své místo našly v řadách náročných uživatelů, kteří nemají s vertikálními rozměry problém a kterým nabídnou prostorné útroby, možnost osazení velkého množství pevných disků a také užití nadstandardního množství ventilátorů.

Jiná není ani novinka společnosti Lian Li, která je uživatelům, lačnících po tom nejlepším co je k mání, velice důvěrně známá. Rozměry modelu TYR PC-X2000F jsou 240 × 695 × 442 mm, váha hliníkového masivu je celých 11,7 kg. Pro mechaniky (či ztišující rámečky s pevnými disky uvnitř) je připravena čtveřice 5,25" pozic, 3,5" pevných disků dále pojme množství sedmi kusů. Na vrchu předního panelu naleznete I/O panel s jedním eSATA, dvěma audio a třemi USB 3.0 porty.

Vnitřek skříně si můžete náležitě provzdušnit pomocí pěti 140mm ventilátorů. Jak můžete vidět z obrázku výše, tři přední podsvícené ventilátory hrají úlohu nasávací, pro odvod tepla slouží dva kousky vzadu (již bez podsvícení). Veškerá instalace komponent na základní desku je bezšroubová, stejně jako instalace úložných zařízení.

CS24

Lian Li TYR PC-X2000F se na trhu objeví koncem tohoto měsíce za doporučenou cenu $539 (bez daně). S daní to tedy vyjde na přibližných 10 000 Kč, nadšeným zájemcům doporučujeme začít šetřit. Zajímají-li vás fotografie z provozu, navštivte náš starší článek o skříních na výstavě CeBIT 2010.

Zdroj: TC Magazine

Autor článku