Hlavní navigace

Líbilo se vám tlačítko Bixby na Galaxy S8? Samsung zařízl možnost přemapování

18. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung je mezi výrobci smartphonů skutečný gigant a nejradši by měl i svůj vlastní ekosystém. Jeho telefony ale využívají operační systém Android, jelikož s Tizenem to zatím úplně nevyšlo. Samsung se ale odlišuje všude, kde to jen jde.

Nová vlajková loď Galaxy S8 obsahuje virtuálního asistenta, kterého Samsung nazval Bixby. Má být náhradou za Google asistenta (který narozdíl od Bixbyho funguje i v češtině) a v novém Galaxy S8 pro něj vyčlenil i hardwarové tlačítko na boku telefonu. Řekl bych, že je to i lepší, než vyslovovat kouzelná slůvka Hello Siri nebo Ok Google.

Další tlačítko na boku – odteď už JEN pro Bixby

Ne každému Bixby vyhovuje, a tak si uživatelé začali funkci tohoto tlačítka měnit. Buď právě na Google asistenta, nebo na nějakou užitečnou aplikaci. To byl ideální stav, neboť hardwarové a programovatelné tlačítko na boku telefonu se dnes vyvažuje zlatem. Pro Samsung šlo o konkurenční výhodu i v případech, kdy jej lidi nepoužívali na spuštění Bixbyho. Na změnu funkce se objevilo hned několik aplikací.

MMF24

Samsung ale tuto možnost zatrhl. Co přesně jej k tomu vedlo se nedá úplně říct. Oficiálnější zprávy (viz tweet níže) hovoří o možném bezpečnostním riziku, pravděpodobnější je však snaha prosazovat Bixby a nedovolit mu jinou konkurenční funkci. Každopádně je to velká škoda. Určitě šlo ponechat volnou funkci alespoň pro neanglicky mluvící trhy, kde Bixby stejně příliš nevyužijete.

https://twitter.com/philipberne/status/854020503908089862

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.