Hlavní navigace

Licenci na QPI, nebo žalobu

17. 3. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už déle je známo, že Intel by nejradši vytlačil Nvidii z oblasti high-endových čipsetů. Špatným vztahům nepomáhá ani skutečnost, že Nvidia nechce Intelu licencovat technologii SLI. Intel proto na oplátku nechce Nvidii poskytnout licenci na QuickPath Interconnect, sběrnici, kterou budou používat nové procesory architektury Nehalem.

Spor dvou gigantů ale nabývá větších obrátek. Podle serveru Fudzilla se představitelé Nvidie nechali slyšet, že očekávají, že licenci na QuickPath dostanou. Ale kdyby se Intel náhodou "cukal", mají v rukávu eso: vyhrožují, že největšího výrobce procesorů zažalují za porušení patentů týkajících se grafických akcelerátorů.

Nejsou sice známy podrobnosti o patentech Nvidie, které Intel údajně porušil. Pokud je tvrzení Nvidie pravdivé a skutečně by tato společnost mohla soudně napadnout Intel (a vyhrát), znamená to neočekávanou výměnu rolí - najednou by totiž Nvidia diktovala podmínky a Intel byl zahnán do kouta. Něco mi říká, že tyto zprávy budou mít nějaké pokračování.

Zdroj: Fudzilla

Autor článku