Hlavní navigace

Light Phone je mobil, který se vejde do peněženky. Je velký jako kreditka

18. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dost bylo smartphonů, wearables a jiných žroutů času, řekla si nová firmička Light, a vymyslela telefon, který svými funkcemi odpovídá 20 let starým mobilům, ale díky pokroku ve výrobě může být několikanásobně menší. Tak vznikl, vlastně pořád vzniká, Light Phone.

Tvůrci rozjeli kampaň na Kickstarteru, v rámci které chtějí získat 200 000 dolarů. Během víkendu už nasbírali třetinu. O telefon za 100 dolarů se už přihlásilo několik stovek lidí.

Light Phone má stejný půdorys jako kreditní karta, s rozměry 85,6 × 53,98 mm se tedy vejde i do peněženky. Tlustý je 4 mm a váží 39 gramů. Dovnitř se vešel jeden slot pro miniSIM kartu, telefon podporuje pouze GSM sítě na frekvencích 850/900/1800/1900 MHz.

Light Phone
Light Phone

Displej tvoří jednoduchý dot-matrix LED panel. Totéž, co můžete vidět na cedulích v MHD, akorát v menším. Svítí pouze jednou barvou. Moderní vychytávkou je klávesnice tvořená senzorovými tlačítky (podsvícenými). Jinak na těle najdeme ještě ovladač hlasitosti, vypínač, mikrofon, sluchátko a také microUSB – další vychytávku, které mobily před 20 let neměly.

 

Light Phone má paměť pouze pro deset čísel, ta se uloží pro rychlé vytáčení na jednotlivé číslice. Když vám někdo zavolá, jméno neuvidíte. A když vám někdo napíše, tak zpráva nepřijde. SMS chybí. Zato výdrž vypadá dobře, tvůrci slibují až 20 dní v pohotovosti.

CS24

Firma Light zatím stále dělá na prototypech. I proto si můžete na videu všimnout, že telefon je ještě dost tlustý. Finální verze bude až příští rok, k prvním uživatelům by se měl dostat až v květnu 2016.

Zdroj: Kickstarter