Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Linus Torvalds končí s Intelem. Po 15 letech jej vyměnil za AMD. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 5. 2020 13:33

    Radek Holeček

    Z toho, co jste vyjmenoval, nevidím nic, co by mělo žrát nějak výrazně procesorový výkon. Web server či SQL server má nainstalovaný jen proto, aby odpovídali jednomu uživateli, tedy jemu, takže nevím, co by tam ty servery měly kutit tak náročného. Mongo jsem si musel najít co je, ale opět nějaká databáze, kde asi není důvod, aby to pořád vytěžovalo procesor, možná jednou při importu dat bude chvíli trvat indexace, ale jinak nevím.
    Virtuálky samy o sobě žerou hlavně paměť, aby žraly procesorový výkon, tak by v nich muselo něco náročného běžet.
    Jak funguje kompilace ve VS se přiznám netuším, ale čekal bych, že se snad nepřekládá pořád všechno, takže se přeloží jen to, co zrovna dělám a všechny ostatní knihovny se přeložej jen jednou za čas, kdy si zvolím nějaké to kompletní sestavení. Ale je pravda, že programátora už roky nedělám, takže se můžu mýlit.