Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Linus Torvalds končí s Intelem. Po 15 letech jej vyměnil za AMD. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 27. 5. 2020 6:36

    Radek Holeček

    To máte těžké. Když budeme posuzovat vlastnosti jednotlivě, třeba podle výkonu na jedno vlákno na stejné frekvenci, tak rázem zjistíme, že Ice Lake vyhraje nad Ryzenem. Ale k čemu mu to je, když frekvenčně končí výrazně níže. A opačně. Ryzen porazí Comet Lake na stejné frekvenci, ale k čemu mu to je, když ho frekvenčně nedotáhne.
    Nebo proč bychom to měli vztahovat zrovna na stejnou frekvenci? Proč ne třeba na stejný počet tranzistorů? Tam by Ryzen dostal nakládačku o desítky procent. Nebo na stejnou spotřebu? Tam by záleželo na tom, jak velkou bychom porovnávali. Ve vyšších by byl Intel poražen na hlavu, u nižších by v pohodě vyhrál, protože AMD nemá moc vychytané úsporné stavy.
    Proto asi nemá smysl řešit co by kdyby a dívat se na to, co aktuálně funguje a jak to funguje.
    Na to, aby AMD porazilo Intel ve hře, stačí jediné. Stačí, aby ta hra více využívala procesorový výkon. Pak Intel nemá šanci.