Hlavní navigace

Linus Torvalds, otec Linuxu, u počítače nesedí, ani nestojí, ale chodí [video]

21. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Většina z vás asi u počítače sedí. Někteří, jako třeba Robert Vlach, raději pracují vestoje. Tvůrce Linuxu ale při práci na počítači chodí. Koupil vysoký stůl, běžecký pás a na něm nastavil rychlost 1,6 km/h. V rychlejším tempu už prý nedokáže přesně pohybovat myší, takže mu vyhovuje onen „zombie styl“.

Linus Torvalds vpustil kameru do své pracovny, aby mohl natočit další video pro kanál The Linux Foundation. V něm také ukázal, že na běžném stole má nepořádek stejně jako všichni ostatní, možná ještě větší. Nepoužívané staré disky a komponenty, které nevyhodí, protože je moc líný. Zaujal ale 3D tiskárnou MakerBot Replicator 2X, se kterou si teď hraje, a potápěčskou výbavou, protože voda je jeho koníčkem.

 

Na videu mimo jiné prozradil, že dříve mu vyhovovala práce v noci, ale kvůli dětem se musel přepnout do denního režimu. A co je jeho nejdůležitější pracovní nástroj? Webový prohlížeč a terminál. V prvním vyřizuje e-maily, ve druhém spravuje kódy. Jo a na krbu má sbírku tučňáků, které mu posílají fanoušci.

via ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?