Hlavní navigace

Představa herních periférií podle Logitechu. Supertenká prémiová klávesnice nebo myš s polling rate 8 kHz

Sdílet

Dosavadní akce Logi PLAY 2024 přinesla hráčům řadu nových periférií, mezi kterými vyniká například klávesnice s výškou pouhých 23 mm nebo zbrusu nová ultralehká myš komunikující s počítačem rychlostí až 8 kHz.

Logitech bere letošní oznámení novinek ve velkém stylu. V rámci své akce Logi PLAY 2024, jejíž záznam dlouhý přes čtyři hodiny je ke zhlédnutí na oficiálním Twitch kanálu Logitech G, společnost představila širokou paletu nových produktů primárně cílících na hráče.


Je libo ultratenkou klávesnici nebo bezdrátovou myš s polling rate až 8 kHz?

Mezi doposud představenými novinkami zaujme nejeden kousek herního příslušenství. Logitech kupříkladu představil nástupce série klávesnic s označením G915 X, které se vyznačují zejména svojí výškou pouhých 23 mm, a jsou tak považovány za jedny z nejtenčích mechanických klávesnic vůbec.


Nová série vlajkových klávesnic Logitech G915 X

Logitech G915 X je aktuálně jakousi vlajkovou lodí herních klávesnic od Logitechu a nabízí galvanické spínače (pro Logitech typicky lineární, taktilní a klikací) se sníženým aktivačním bodem 1,3 mm. Oproti klasické G915 má G915 X o 3 mm silnější hliníkovou desku pro celkové zlepšení její pevnosti. Konektivita zůstává stejná, tedy LIGHTSPEED 2,4GHz připojení, Bluetooth a odnímatelný USB-C kabel.

Logitech G915 X LIGHTSPEED

Logitech G915 X LIGHTSPEED

Autor: Logitech

Základní Logitech G915 X nabídne baterii s výdrží až 800 hodin při vypnutém podsvícení, případně až 36 hodin při 100% jasu. Kompaktnější tenkeyless (verze bez numerického bloku) pak nabízí až 1000 hodin při vypnutém jasu a 42 hodin při jasu nastaveném na maximum. Odpůrci bezdrátu mají k dispozici také klasickou verzi s USB kabelem. Nedílnou součástí všech modelů je také plně přizpůsobitelné RGB podsvícení.

Logitech G915 X TKL LIGHTSPEED

Logitech G915 X TKL LIGHTSPEED

Autor: Logitech

Doporučená koncová cena bezdrátové Logitech G915 X LIGHTSPEED je 6299 Kč, verze TKL má stát 5799 Kč. Drátová verze Logitech G915 X vás vyjde na baťovských 4999 Kč. 

Logitech G Pro X SUPERLIGHT 2 DEX jako nová myš pro náročné

Úplnou novinkou je myš G Pro X SUPERLIGHT 2 DEX, která byla speciálně designována pro pohodlné držení v pravé ruce. Na návrhu jejího designu se podle Logitechu měla podílet velká jména v profesionální herní scéně Counter-Strike nebo Valorantu.

PlayStation 5 Pro oficiálně představen. Výkonnější konzole s lepším ray tracingem podporuje až 8K rozlišení Přečtěte si také:

PlayStation 5 Pro oficiálně představen. Výkonnější konzole s lepším ray tracingem podporuje až 8K rozlišení

Hlavní přednost myši spočívá ve výše zmíněné ergonomii, opticko-mechanických tlačítkách LIGHTFORCE a snímači HERO 2 umožňujícím přesnost při pohybu myši více než 888 palců za sekundu (IPS) a zrychlení 88 G. Skrze bezdrátové LIGHTSPEED připojení získají hráči polling rate až 8 kHz, kabelem standardních 1 kHz.

Logitech G Pro X SUPERLIGHT 2 DEX

Logitech G Pro X SUPERLIGHT 2 DEX

Autor: Logitech

Integrovaná baterie vystačí na 95 hodin výdrže a její nabíjení je možné standardně skrze USB-C nebo pomocí technologie POWERPLAY, tedy pomocí podložky s možností bezdrátového nabíjení. Vzhledem k funkcím a výdrži je úctyhodná samotná hmotnost, která se zastavila na 60 gramech.

Logitech G Pro X SUPERLIGHT 2 DEX

Logitech G Pro X SUPERLIGHT 2 DEX

Autor: Logitech
Logitech G Pro X SUPERLIGHT 2 DEX

Logitech G Pro X SUPERLIGHT 2 DEX

Autor: Logitech

Doporučená koncová cena Logitech G Pro X SUPERLIGHT 2 DEX je 4199 Kč.

Další klávesnice, myši a sluchátka

Mezi další oznámené novinky patří například klávesnice Logitech G Pro X TKL RAPID, která nabídne magneto-analogové spínače, myš Logitech G Pro 2 LIGHTSPEED nabízející čtveřici magneticky vyměnitelných tlačítek, symetrický design a rozlišení až 32k DPI.

MMF24

Logitech G Pro X TKL RAPID

Logitech G Pro X TKL RAPID

Autor: Logitech

Nově představené periferie uzavírají sluchátka Logitech G ASTRO A50, nová generace navazující na předchozí sérii A40 a A50 X. Sluchátka se samostatnou základnou se dokáží připojit najednou ke konzolím Xbox, PlayStation nebo Nintendo a počítači a přepínat se mezi nimi jedním tlačítkem. Novinkou u sluchátek je funkce PlaySync Audio, která umožňuje přepínání zvuku mezi konzolí a počítačem bez nutnosti přepínání videa skrze HDMI.

Logitech G ASTRO A50

Logitech G ASTRO A50

Autor: Logitech

Doporučená koncová cena myši Logitech G Pro 2 LIGHTSPEED je 3499 Kč, sluchátek Logitech G Astro A50 8299 Kč a klávesnice Logitech G Pro X TKL RAPID je 4799 Kč, která bude zároveň jako jediná až ke konci letošního roku. Všechny ostatní představené novinky by měly být k dispozici už v brzké době.