Hlavní navigace

Názor k článku „Lokální“ virtuál Startel se otevřel veřejnosti a představil dva nové tarify od Thorton - Nikdo to netvrdí a ani toho zatím není...

  • 27. 3. 2013 12:55

    Thorton (neregistrovaný)

    Nikdo to netvrdí a ani toho zatím není nVidia technologicky schopna. NVidia má velké štěstí, že Intel se svojím Larrabee v původním smyslu selhal a AMD má omezené zdroje a produkty (APU) oddaluje. Tegra je zatím hlavně o zkušenosti s ARM jádrem a dobudoucna i potencionální pilíř příjmů (teď tomu, tak rozhodně není). Project Denver bude teprve jedním z dalších krůčků. Až si nV bude schopna ARM jádra opravdu upravovat k obrazu svému a bude schopna dodat celou "výkonnou" platformu, tak se stane méně zavislá na výkonných x86-64 procesorech.


    Už teď je pro spoustu běžných uživatelů výkonu nadbytek. Intel se proto zaměřuje na zvyšováné efektivity (viz near threshold voltage). Takže zatímco Intel a AMD půjdou se svými APU od shora dolů, tak nV půjde zespoda nahoru a někde mezi se sejdou.


    Pořád sice bude specifická oblast desktopu a HPC, kde bude vládnout hlavně x86-64. (Projet Denver je/bude zvláštní případ pro HPC a uvidíme co z toho bude). Ale podíl desktopu stálé klasá a bohužel klesat bude.


    ale kdyby smartphony a tablety nerozbily "alianci Wintel" ... jenže oni ji už hodně nalomily a už i MS musel vydat W8 RT. Je to klid před bouří a x86-64 trh už nikdy nebude, takový jako doposud.