Hlavní navigace

LTE spouští i T-Mobile. Část Prahy pokryje rychlostí až 150 Mb/s

11. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Necelý měsíc po Telefónice O2 oznamuje spuštění rychlé datové sítě LTE i T-Mobile. V Praze 4 – Kamýku operátor počátkem července zahájil provoz na 12 vysílačích. Síť využívá 20MHz šířky pásma na frekvencích 2,6 GHz. Slibuje teoretickou rychlost stahování až 150 Mb/s a nahrávání až 50 Mb/s, tedy třikrát a dvakrát více než O2. Současná koncová zařízení (tablety Samsungu) umí využít maximálně 100 Mb/s.

Tento test rychlosti je velmi důležitý nejen pro T-Mobile Czech Republic, ale i pro celou skupinu Deutsche Telekom. V jeho rámci totiž vyzkoušíme výhody novinky ‘Smart LTE’ z dílny Samsungu,“ říká Frank Meywerk, technologický ředitel společnosti T-Mobile, a dodává: „Už nyní poskytujeme našim zákazníkům nejrychlejší mobilní síť. Rychlostní zkouška LTE sítě tak velmi dobře zapadá do naší strategie a je pro nás důležitým odrazovým můstkem pro budování sítě další generace.“ 

T-Mobile pokrytí 3G

T-Mobile svou 3G sítí aktuálně pokrývá asi 85 % populace

Technologie Samsungu pro inteligentní přidělování zdrojů má pomoci navýšit standardní rychlost až o 30 % a zároveň omezí rušení signálu mezi sousedními buňkami.

Ve společnost T-Mobile Czech Republic jsme našli ideálního partnera, který se, stejně jako Samsung, intenzivně věnuje zajištění inovativních LTE služeb a řešení pro své zákazníky,“ říká Youngky Kim, výkonný viceprezident a generální ředitel divize telekomunikačních systémů společnosti Samsung Electronics. „Jeden ze čtyř uživatelů LTE na vyspělých světových trzích používá LTE sítě z dílny společnosti Samsung. Díky tomuto testu přináší nyní Samsung výsledky svého třicetiletého působení v telekomunikačním průmyslu i na evropský trh.

 

Od července do září poběží zkušební provoz sítě. Do konce roku chce T-Mobile kompletně pokrýt Mladou Boleslav, kde je prý velká poptávka po rychlém mobilním internetu. Ve velkém bude LTE budovat až příští rok, pokud T-Mobile uspěje v aukci volných frekvencí.

CS24

Zdroj: T-Mobile