Hlavní navigace

Lumia 850 patrně nevyjde, ale žije díky uniklým fotkám a renderům

14. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už pár dní se spekuluje o tom, že Microsoft možná obnovil práce na zrušeném smartphonu Lumia 850. Připomínám, že Microsoft v rámci nové strategie neplánuje vydávat deset velmi podobných levných smartphonů ročně, tato strategie selhala. Chce mít šest telefonů ročně, přičemž dva budou high-endové, dva pro firmy a dva levné. Dodnes nevíme, co si konkrétně představit pod pojmem smartphone pro firmy. Tušení máme, ale Microsoft může překvapit.

Buď jak buď, v posledních dnech se objeví různě na internetu fotky a rendery Lumie 850, která je známá rovněž pod kódovým označením Honjo. O strategii vydávat šest telefonů do roka mimochodem informoval v předstihu Evan Blass. Jak se zdá, správný by mohl být související tip o tom, že Honjo patří k šestici smartphonů, které Microsoft připravuje. Je tedy dost možné, že Lumie 850 bude jedním z mobilů určených pro podniky.

Lumia 850 by měla mít kovový rámeček ve zlaté barvě, ale plastová záda s opět zlatým logem Microsoftu. Kryt by byl vyměnitelný. Micro USB bychom našli nahoře, 3,5mm jack zase dole. Rozměry měly být 155,9 mm × 77,23 mm × 6,92 mm, tloušťka pak 8,5 mm. Dřívější zvěst o mobilu s bleskem na přední straně nebyly liché, protože blesk vepředu by měla mít právě Lumia 850.

Čínské foto Lumie 850
Čínské foto Lumie 850 | Zdroj: Baidu

Podle OnLeaks nynější ředitel Microsoftu na poslední chvíli zrušil dva smartphony. Ten první jsme vám představili, druhým je Lumia 750. Jestli se nakonec dočkáme aspoň jednoho z těchto dvou zařízení, odhalí až budoucnost. Windows Central naznačuje, že to nebude ten případ a Lumia 850 tak zůstane v našich vzpomínkách jen díky uniklým obrázkům.

 

CS24

příštím roce se však skoro určitě dočkáme levné Lumia 650 (kódové označení je Saana). Podle Windows Central bude oznámena v půlce ledna. Pohánět by ji měl Snapdragon 410 s jedním gigabajtem operační paměti. Vepředu najdeme 5Mpx a vzadu 8Mpx fotoaparát. Dívat se budeme na 5" displej typu AMOLED. Čekat nemáme bezdrátové nabíjení, zato se můžeme těšit na nový design.

Zdroj: nowhereelse.fr via WinBeta
Baidu via Nokiapoweruser
Windows Central