Hlavní navigace

Lumix Phone: 13 Mpx v mobilu Panasonicu

6. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Značka Lumix zřejmě brzy pokryje i fotomobily Panasonicu, podobně jako Cybershot u Sony. V Japonsku se tento týden koná výstava elektroniky Ceatec, na které byl představen 13Mpx Lumix Phone. Podle obrázků se navíc výrobce inspiroval (čti kopíroval) i designem Sony Ericssonu. Jejich hranaté slidery jakoby Lumix Phonu z objektivu vypadly.

Panasonic Lumix PhonePanasonic Lumix Phone, zdroj: Ubergizmo

Panasonic zatím tají detaily. Redaktoři Ubergizmo tvrdí, že výrobce telefon ani nechce půjčovat, ale podle ukázek to vypadá, že používá jakousi odnož Linuxu. Ale jinak vypadá jako „hloupý“ telefon.

Dle parametrů je jedná více o foťák s integrovaným mobilem než naopak. Honba za rozlišením je už opravdu přehnaná a dokážu si představit produktový tým Lumixu. „Cože, Nokia N8 má 12 Mpx? To musíme překonat.“ (12 Mpx má také Emgeton Flexaret Mini.)

Lumix Phone chce bojovat dotykovým displejem, který pomůže v zaostřování fotek. Podle dřívějších údajů má VGA rozlišení, protože je širokoúhlý, nejspíš má 800 × 480 px. Výrobce se také chlubí obrazovým procesorem Mobile VenusEngine, což bude zřejmě slabší odvárek dospělého Venus z kompaktů a EVF.

Zaujal vás Lumix Phone? Mě ani ne.

Zdroj: Ubergizmo