Hlavní navigace

Luxa2: ty nejlepší skříně pro HTPC

Sdílet

Zdroj: Redakce

Skříně společnosti Luxa2 (LUXA2) možná neznáte. Osobně jsem si jich všiml na některém z dřívějších veletrhů a při třídění fotek z letošního CeBITu jsem na ně opět narazil. O to větší překvapení pro mě bylo, že se luxusní HTPC skříně dají koupit i u nás (TN Trade).

Vlajkovou lodí je Luxa2 LM300 Touch Pro. Rozměry jsou sice trochu větší (203 × 460 × 410 mm), ale zase nejste omezeni vnitřním uspořádáním a luxus je potřeba zvýraznit všemi prostředky. Broušené hliníkové plechy jsou 5 mm silné, skříň váží necelých deset kilo bez zdroje. Dominantou je sedmipalcový dotykový displej (píšou o max. rozlišení 1024 × 768, ale nejspíš jde o interpolaci), přitom poměr stran je netradičních 15:9.

Ovládácí rozhraní vytvořila firma iMon, která dodala i tradiční dálkový ovladač. LM300 Touch Pro u nás koupíte ze 18 500 Kč, ve špičkovém domácím kinu se tato částka lehce ztratí. Ze skříně byli unešeni i redaktoři TechPowerUp, kteří udělili téměř absolutní hodnocení 9,8/10.

Expozice Luxa2 ale čítala spousty několik dalších modelů. Doporučuji alespoň projít jejich web, kde na fotografiích nahlédnete i dovnitř skříní a dozvíte se mnoho zajímavých informací. Třeba, že už mají první stojánek pro Apple iPad.

Autor článku