Hlavní navigace

LuxMark 2.0: benchmark renderingu pro CPU i GPU

2. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

O LuxRenderu nebo LuxMarku jste už možná slyšeli. Ať už díky tomu, že se o modelování a rendering zajímáte, nebo třeba prostřednictvím recenzí hardwaru. Demo SmallLuxGPU zařadil do metodiky pro testy výkonu GPGPU třeba AnandTech, LuxRender je zase možné využít ve spojení se spoustou modelářů Blenderem či 3Ds Max počínaje a Poserem nebo SketchUpem konče.

Ve vlně recenzí Radeonu HD 7970 se objevily výsledky z „jakéhosi“ LuxMarku. Sama AMD jej totiž doporučila pro testy jako jeden z pěti benchmarků GPGPU. LuxMark 2.0 vám tedy v jednoduchém rozhraní otestovat výkon vašeho procesoru (CPU) nebo grafické karty (GPU) na několika scénách vykreslovaných právě pomocí LuxRenderu. U grafické karty budete samozřejmě potřebovat mít dostatečně moderní (včetně ovladačů) – podpora OpenCL (potažmo GPGPU) je minimálním požadavkem.

Pro vaše výsledky už je jako obvykle na fóru založeno vyhrazené téma v sekci Benchmarky, více informací o LuxMarku najdete přímo na wiki LuxRenderu a tamtéž najdete i přímé odkazy ke stažení verze pro váš operační systém.

Byl pro vás článek přínosný?