Hlavní navigace

Lync už vydělává miliardu ročně. Videohovory se Skypem budou letos

19. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoli spotřebitele nějaký Lync moc zajímat nemusí, aspoň letmo se o něm po delší době zmíníme. Začneme tím, že se z tohoto firemního komunikátoru stal další výdělečný podnik Microsoftu, který vydělává ročně více než miliardu dolarů. Tento stav platí od posledního čtvrtletí. Prozradil to zástupce společnosti na včerejší tiskové konferenci v Las Vegas. Tam jsme se také dozvěděli, že komunikátor bude podporovat obrovská setkání, a to až o několika tisících lidech. Nedivte se, když Microsoft službu cílí na firmy.

Tip: Microsoft uvolnil nový Lync pro Windows 8.1. Skype by mu mohl závidět

V létě se dočkáme aplikace pro tablety s Androidem. Redmondští musí podporovat co možná nejvíce platforem, jinak by byli sami proti sobě, což si dobře uvědomují. V Play Store si aplikace odbude premiéru nejpozději na konci června. Microsoft v tuto chvíli podporuje Windows, OS X, Windows Phone, iPhone, iPad nebo telefony s Androidem. Prakticky každé čtvrtletí doručil nové verze pro každou platformu. Tým, jenž stojí za Lyncem, pracuje pod lidmi ze Skypu. Oba komunikátory se od sebe mohou učit.

 

MMF24

Jak asi víte, měly by spolu být podle plánu schopné komunikovat. Videohovory měly přijít až ve druhé fázi integrace. Ta skutečně nastala. Na konferenci Redmondští takový hovor doplněný obrazem předvedli. Bohužel nevíme zcela přesně, kdy spolu Skype a Lync budou na této úrovni komunikovat. Víme jen, že to bude v tomto roce, za zhruba šest až osm měsíců.

via ZDNet