Hlavní navigace

Apple prý chystá nový MacBook Air. Má být výrazně levnější

Sdílet

Zdroj: Redakce
MacBook Air letos oslavil desetileté výročí

, do světa počítačů přinesl ultratenké notebooky takřka bez kompromisů. Apple v roce 2008 zařadil stylový Air mezi levný plastový MacBook a pracovní model Pro. Jenže teď je situace jiná. Aktuální drahou stylovkou je MacBook a Air je oním základním modelem. Už ovšem ne levným.

Podle analytika Ming-Chiho Kua z KGI Securities se to prý změní. Cupertinští údajně v druhém čtvrtletí uvedou nový třináctipalcový Air, který má být výrazně levnější. Současný model stojí v USA od 1000 dolarů, u nás se prodává od 31 000 Kč.

Kuo mívá nejpřesnější informace o nadcházejících produktech Applu. V minulosti s předstihem několika měsíců odhalil detaily iPhonů, iPadů i Maců. Kromě levnějšího Airu se prý letos dočkáme také aktualizace sluchátek AirPods a základního/levného 6,1" iPhonu.

Aktuální MacBook Air je už tři roky starý

MacBook Air by si na desetileté výročí opravdu zasloužil novou verzi. Aktuální generace pochází už z března 2015, od loňska Apple akorát používá rychlejší procesory. Technologie se posunuly dál. Na trhu jsou výkonnější ultrabookové procesory Core i5 a i7 se čtyřmi jádry a rychlejší grafikou.

KL24

Stávající generace navíc obsahuje ještě starý Thunderbolt 2 a napájecí konektor MagSafe. U nových MacBooků (Pro) už Apple používá jen USB-C nebo Thunderbolt 3. Airy také jako jediné stále používají TN displeje s nízkým rozlišením.

Je tedy možné, že oním chystaným levným Airem bude lehce aktualizovaný současný model, k němuž Apple uvede i výkonnější variantu.

Byl pro vás článek přínosný?