Hlavní navigace

Macbooky Pro s Ivy Bridge, optickou mechanikou a bez Retiny (fake)

6. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na jablečném webu AppleInsider.com se objevila zpráva o uniklém štítku z krabice nového Macbooku Pro. Nejen jejich řada by se měla dočkat aktualizace na konferenci WWDC příští pondělí. Konkrétně v 19:00 kdy začíná úvodní keynote. Na štítku, který byl zveřejněn na japonském webu macotakara.jp si můžeme přečíst údajné specifikace nového MacbookuPro.

Nechybí procesor Intel Core i5 s frekvencí 2,5 GHz a možností navýšení výkonu na 3,1 GHz. Samozřejmě se jedná o nejnovější Ivy Bridge a o grafický výkon by se tak měl starat grafický čip Intel HD 4000. To celé doplňují 4 GB operační paměti a běžný plotnový disk s kapacitou 500 GB a 5 400 ot./min.

Až po sem se nejedná o žádné překvapení, nějak takto by opravdu mohl Macbook Pro vypadat. Velké rozčarování však způsobila u uživatelů absence Retina displeje. Na štítku z třináctipalcové verze je totiž uvedeno běžné rozlišení 1280 × 800, které najdeme na současných Macboocích. V případě, že by se opravdu jednalo o skutečné specifikace nového MBP, značná část komunity čekající na HiDPI i u této řady, by posmutněla.

Zajímavá je také přítomnost optické mechaniky, kterou již Apple zrušil u Macbooků Air a doufáme, že tak učiní i u této řady.

S takřka stoprocentní jistotou však můžeme štítek označit za nepravý, stvořený fanouškem, jež se rád pobaví na účet Retina chtivých applistů. Při „photoshopování“ totiž zapomněl na to, že Apple již při uvedení vývojářské verze jablečného systému s označením Mountain Lion změnil označení na pouhé OS X. A to i zpětně pro současnou verzi 10.7. Na štítku však stojí staré Max OS X – to by mohlo být pravdivé pouze v případě, že by Apple dodával nové Macbooky Pro s Mac OS X 10.6 Snow Leopard.

Zdroj: Appleinsider.com

CS24