Hlavní navigace

Macneto vyřeší trable s nabíjením. Má oboustranné magnetické konektory všech typů

19. 12. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Singapurská společnost Ewolt šla na Kickstarter se zajímavým projektem Macneto. Jde o první magnetický kabel, který podporuje všechna zařízení. Magnetické konektory má na obou stranách a ke kabelu lze připojit čepičky s microUSB, miniUSB, USB-C, klasickým USB-A a také jablečným Lightningem.

Podporuje všechny typické konektory
Podporuje všechny typické konektory

Samotný kabel je plochý a na jedné straně má indikační diodu, která při nabíjení svítí. Na délku má 120 centimetrů. Ewolt slibuje kompatibilitu s USB 3.0, takže i přes magnetický konektor lze přenášet data rychlostí až 5 Gb/s. Podporuje též rychlé nabíjení (až 3,1 A).

Podporuje rychlé nabíjení i rychlá data
Podporuje rychlé nabíjení i rychlá data

Podobně jako u jiných magnetických řešení je hlavní výhodou systému jeho univerzálnost. Samotné konektory jsou drobné. I když jsou neustále zasunuté v mobilu nebo jiném zařízení, čepička nijak výrazně nevyčnívá. Kabel se magneticky přichytí oboustranně, takže nemusíte přemýšlet nad orientací. A na rozdíl od oboustranného zapojování USB-C nebo Lightningu nebude tolik namáhat zdířku v zařízení.

Macneto rozjelo kampaň na Kickstarteru teprve dnes. Tvůrci si jako cílovou částku stanovili 35 000 singapurských dolarů (24 000 USD), v době psaní měli něco přes 2000. Základní balíček s jedním kabelem a pěti koncovkami (microUSB, miniUSB, USB-A, USB-C, Lightning) stojí v přepočtu 32 amerických dolarů plus 7 dolarů poštovné. Balíčky s více konektory jsou výhodnější. Samotné konektory se později budou prodávat i samostatně s cenami mezi 3 až 5 dolary za kus.

CS24

 

Pokud financování vyjde, zájemci si na zásilku několik měsíců počkají. Ewolt mluví o doručování až během června 2017.