Hlavní navigace

Magic Box přinese do Česka novou službu s online filmy

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší distributor filmových DVD a Blu-ray připravuje službu s digitálním videem. Novinku potvrdil ředitel Magic Boxu Jan Rubeš v rozhovoru pro Českou pozici. V něm se mimo jiné dozvíte, jak Rubeš hodnotí pirátství nebo stahování filmů z internetu.

Nás ale zaujalo, jak si Magic Box představuje vlastní budoucnost. Prodeje filmů na pevných nosičích klesají, ale podle Rubeše DVD ani Blu-ray nezaniknou, stanou se sběratelskými předměty. Jako televize nezabila divadla a video nezničilo kina, i o trh s nosiči bude zájem, byť menší.

Magic Box jako distributor spolupracuje s největšími filmovými studii, proto jej ani výrazně nepoškodila vlna trafikových DVD za 50 Kč. Rubeš řekl, že tyto nabídky zdeformovaly trh, ale v trafikách jste mohli koupit především staré filmy nebo ty méně kvalitní. Také potvrdil, že hlavním problémem jsou odlišná data uvedení filmů ve světě, že lidé chtějí film doma ideálně v den kinopremiéry, když už spousta z nich vlastní kvalitní projektory a zvukové aparatury.

Hodně překvapivou zprávou je ale ona nová digitální filmová služba. „Nechci zatím prozrazovat nic konkrétního, už ale máme silného partnera, který s námi do toho půjde. Takový projekt je totiž v první řadě o velkých investicích. Jasně, že doufáme, že naše služba převálcuje konkurenci. Každý, kdo začíná s nějakým byznysem, touží být nejlepší. Teď je otázkou, kde ostatní dělají chyby. Dobré filmy máme totiž všichni,“ řekl Rubeš v rozhovoru.

 

V tuto chvíli můžete filmy kupovat nebo půjčovat v obchodech Topfun, Voyo a iTunes. Žádný z nich ale nelze označit za bezchybný. iTunes má bohatou nabídku filmů, bonusů a velký ekosystém spojených produktů, jenže nabízí pouze tři počeštěné filmy a ceny jsou opravdu vysoké. Voyo a Topfun nabízejí filmy s lepšími cenami, ale není jich tolik, až na výjimky jsou pouze ve standardní kvalitě (nabídka HD je hodně chudá), bez bonusů a mají jen český dabing místo původního zvuku s titulky. Voyo navíc stále podceňuje mobilní platformy, takže si filmy přehrajete jen na chytrých televizorech a počítačích, nikoliv na mobilu či tabletu.

MMF24

Tady může Magic Box bodovat. Z ničeho se vyšplhal na špici mezi distributory. Pro diváky by bylo jedině dobře, kdyby rozvířil vody i mezi online filmovými službami. Při současné politice Applu a nedostupnosti obsahových služeb Googlu, Microsoftu, Amazonu, Hulu nebo Netflixu je ještě spousta místa pro další hráče.

Zdroj: Česká pozice

Autor článku