Hlavní navigace

Rozproudí Facebook krev v Indii? Vytvořil nástroj pro hledání dárců a dárkyň

4. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Můžeme se bavit o tom, co Facebook představuje pro společnost. Před pár dny uvedl novou funkci, která se zatím soustředí jen na Indii, můžeme ji ale brát jako pozitivní příklad využití moderních technologií. Chce totiž pomáhat se hledáním vhodných dárců a dárkyň krve. Speciálně v Indii bezpečná krev pro transfúze chybí, což vede k tomu, že se pak přátelé a rodiny sami pustí do hledání zdrojů pro své blízké.

CS24

Facebook na základě vlastního výzkumu došel k závěru, že lidé jsou ochotnější darovat krev, pokud mají k dispozici více informací a lepší nástroje. Takže přispěchal s nástrojem vlastním, jenž umožňuje každému, aby se identifikoval jak dárkyně či dárce. Máte možnost zadat svou krevní skupinu (běžně taková informace na profilu nebude veřejně dostupná) a ti, kdo hledají, pak snadno zadají svůj požadavek na sociální síť.

Facebook umožňuje, abyste se v Indii připojili do darovací sítě. Jen o sobě dějte vědět Facebook umožňuje, abyste se v Indii připojili do darovací sítě. Jen o sobě dějte vědět

Pokud se budete nacházet v blízkosti, Facebook vás na výzvu upozorní a umožní vám daného hledajícího kontaktovat. Je jasné, že tento systém bude nejefektivnější, když bude každý znát a sdílet svou krevní skupinu. Kontakt může proběhnout přes Messenger, WhatsApp, ale také můžete klasicky zavolat. Facebook se letos vydal také do boje se sebevraždami, když nabídl nové nástroje pro pomoc těm, kdo ji potřebují.

Facebook se vám ozve, pokud někdo v blízkosti hledá dárce či dárkyni krve Facebook se vám ozve, pokud někdo v blízkosti hledá dárce či dárkyni krve