Hlavní navigace

Malování zastřeleno nebude. Microsoft ho „uklidí“ do Windows Storu

25. 7. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera jsme se seznámili s funkcemi, které budou odebrány z Windows 10 Fall Creators Update. Některá média nesprávně vyvolala vlnu hysterie, že se do propadliště dějin odebere také Malování. Dříve zveřejněný seznam přitom pouze Malování označil jako funkci, která by mohla být odebrána v budoucnu. Minimálně v podzimním vydání Windows Malování stále bude normálně dostupné.

Navíc jak jsem naznačil, vzhledem k popularitě Microsoft nástroj skoro určitě hned tak na lavičku nepošle. Tentokrát Redmondští na vlnu nevole pohotově zareagovali – dlužno dodat, že by bylo bezvadné, kdyby to tak bylo vždycky. Sice mají v portfoliu nedlouho Malování 3D, to však není stejný nástroj. Na řadu úprav obrázků je pro mnohé vhodnější původní Malování.

Pokud se i vy řadíte do fanouškovského tábora, oceníte, že Malování do věčných lovišť neodchází. Pouze se přesune o pár metrů dále. Takže ho časem sice nenajdeme v základní výbavě Windows, ale bude k dispozici ke stažení ve Windows Storu. Což je z mého pohledu ideální, protože kdo o něj nestojí, nebude o něj muset na úložišti zakopávat. Předpokládám, že k přesunu by mělo dojít v přespříštím vydání Desítek.

MMF24

Malování je stále velmi oblíbené Malování je stále velmi oblíbené

Do Storu se dříve podívaly některé jiné starší nástroje jako Wordpad. Rozdělení pracovního prostředí na komponenty, které si poskládáte dle vlastních preferencí, je model, který byl výrazně aplikován ve Windows 7. Tehdy byla řada integrovaných nástrojů ze systému vyjmuta a vydána samostatně v balíčku Windows (Live) Essentials.

Ve výše uvedeném případě je ovšem jasné, že by Microsoft rád, aby se lidé začali více zajímat o Malování 3D. Tento manévr tak původní Malování „uklidí“ do postranní uličky.