Hlavní navigace

Malý Android s XBMC k televizi – Xtreamer Multi-Console

11. 2. 2014

Sdílet

 Autor: Redakce

Na náš trh se prostřednictvím společnosti ConQuest dostal další zajímavý HD přehrávač. Xtreamer Multi-Console obsahuje operační systém Android, přes který jde sledovat televizní vysílání, hrát hry a díky předinstalovanému přehrávači XBMC také sledovat filmy.


 

Díky technologiím AirPlay a MiraCast doáže zrcadlit obrazovku z mobilu nebo tabletu. Uvnitř bije čtyřjádrový procesor RK3188 na 1,6 GHz, 2 GB operační paměti a 16 GB paměti flash. Na grafiku je tu známý čip Mali400. Parametry jsou tedy podobné, jako u tabletů. K síti se připojíte přes Wi-Fi 802.11n nebo stomegabitovou síť. Vzhledem k určení bychom více ocenili gigabit.

 

Mezi porty patří dvojice USB a čtečka SD karet. Přehlédnout nejde jednoduché dálkové ovládání s funkcí air mouse pro simulaci myši. Spojení Androidu a HD přehrávače doposud příliš úspěšné nebylo, novinka od Xtreameru s Androidem verze 4.2 to chce změnit. Koncová cena činí 3790 Kč.

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.