Hlavní navigace

Mapa Evropy podle Twitteru. Nejsilnější jsou Angličani

Sdílet

Zdroj: Redakce

Twitter už od roku 2009, kdy spustil geolokaci tweetů, nasbíral miliardy souřadnic z míst, odkud lidé píšou. Teď je všechny vizualizoval do několika map. Nejvíce nás zajímá ta evropská. Barvy označují, kde se tweetovalo nejvíce. Jasně je vidět hlavní páteř táhnoucí se z Irska přes Anglii, země Beneluxu, západní Německo až na sever Itálie.

Mapa Evropy podle Twitteru
Mapa Evropy podle Twitteru

Tři hlavní body jsou prakticky v jedné ose: Londýn, Paříž a italské Miláno. Výrazně svítí i Madrid a východním centrem Twitteru je zcela jistě Moskva. Anglie (ostatní britské části tolik ne), Nizozemsko a Belgie jsou určitě nejhustěji pokrytá místa.

Když si ale mapu zvětšíte až na maximum, všimnete si i českých obrysů. Praha je nejzřetelnější, výrazná je i Plzeň a Brno, Hradec Králové s Pardubicemi a hustě „zatweetováno“ je i v okolí Ostravy. Kousek od ní jsou pak výraznější polská města Krakov a Katovice.

Česko na mapě

Proč to zmiňujeme? Protože Twitteru evidentně geolokace funguje, v Česku ji lidé používají, ale sama síť nás stále řadí do sousedních zemí. Využít můžete ruční lokaci na desktopu, ale to je jen nouzové řešení.

 

Zdroj: Twitter, další mapy najdete na Flickru