Hlavní navigace

Mapy.cz pokryly šikmými snímky další obce. Celkem jich je už 220

21. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Těsně před Vánoci jsme se rozplývali nad dostupností leteckých snímků z ptačí perspektivy. Mapy.cz spustily novou funkci rovnou ve 140 městech a vesnicích v Česku. Dnes přibylo dalších 80 míst.

Seznam se chlubí, že už pokryl přibližně 80 % obcí, které mají 6000+ obyvatel. Každé z těchto míst najdete na detailních snímcích vyfocených ze čtyř světových stran. Stačí na mapě přiblížit území na nejvyšší úroveň a nabídne se tzv. ptačí pohled (fotky pod úhlem přibližně 45°).

Seznam si také rýpnul do Googlu. „Znamená to, že ve většině měst a obcí od velikosti cca. 6 tisíc obyvatel (k dnešnímu dni je to cca. 80% těchto obcí) naleznete na Mapy.cz detailní šikmé letecké snímky pro každé místo hned ze čtyř různých pohledů, a to na území kompletně celé obce. To je poměrně zásadní výhoda oproti řešením, která pocházejí z pozemního snímkování (např. StreetView), a která v mnoha - zejména menších - městech pokrývají jen jednu hlavní ulici, zbytek není nasnímkován. Šikmé snímky pokrývají opravdu celé území obcí a umožní vám tak nahlédnout i do těch nejskrytějších zákoutí vašeho města,“ píšou seznamáci na svém blogu.

Mapy.cz Mapy.cz
Mapa z ptačí perspektivy | tradiční mapa

Přesný seznam nových míst zatím nemáme k dispozici, ale Mapy.cz letos slíbily pokrýt tyto obce:

MMF24

Aš, Benešov, Beroun, Bílina, Bílovec, Blansko, Blatná, Brno, Broumov, Břeclav, Česká Lípa, České Budějovice, Český Krumlov, Děčín, Dobřany, Dobříš, Domažlice, Dubí, Duchcov, Frýdlant, Frýdlant nad Ostravicí, Fulnek, Hodonín, Holice, Horní Slavkov, Hořovice, Hrádek nad Nisou, Humpolec, Cheb, Chodov, Chomutov, Jablonec nad Nisou, Jablunkov, Jihlava, Jirkov, Kadaň, Kaplice, Karlovy Vary, Kladno, Klášterec nad Ohří, Králův Dvůr, Kraslice, Kroměříž, Krupka, Litoměřice, Litvínov, Lomnice nad Popelkou, Louny, Lovosice, Mariánské Lázně, Milevsko, Mimoň, Most, Nejdek, Nový Bor, Nýřany, Odry, Olomouc, Pelhřimov, Písek, Podbořany, Prachatice, Prostějov, Přerov, Přeštice, Příbor, Příbram, Rakovník, Roudnice nad Labem, Rožnov pod Radhoštěm, Rumburk, Rýmařov, Sedlčany, Semily, Sezimovo Ústí, Slaný, Soběslav, Sokolov, Strakonice, Stříbro, Šlapanice, Štětí, Tábor, Tanvald, Teplice, Turnov, Týn nad Vltavou, Uherské Hradiště, Ústí nad Labem, Valašské Meziříčí, Varnsdorf, Veselí nad, Lužnicí, Vimperk, Vítkov, Vlašim, Vodňany, Žatec, Železný Brod

Zdroj: Seznam