Hlavní navigace

Mapy.cz spustily dopravní navigaci na Slovensku

Sdílet

 Autor: Mapy.cz
Aplikace Mapy.cz nově umí navigovat řidiče na silnicích a dálnicích kromě Česka také na Slovensku.

Podle Seznamu je na Slovensku zhruba 400 tisíc uživatelů aplikace Mapy.cz. Součástí navigace jsou aktuální dopravní informace a optimalizace trasy, která by se tak měla vyhnout dopravním omezením a zácpám.

Data o dopravě kombinuje aplikace Mapy.cz jak od uživatelů aplikace, tak z dat firemních a fleetových flotil. Mapy.cz jsou dostupné pro Android, iOS, Android Auto a CarPlay.

WT100

Řidiči v navigaci najdou také upozornění o práci na silnici, překážkách na vozovce, policejních měřeních nebo o kyvadlové dopravě. Při překročení povolené rychlosti aplikace varuje nejdřív vizuálně a v případě výrazného překročení také zvukově.

Ceníme si také zapojení samotných řidičů. Jejich součinnost při vytváření dopravní mapy je pro nás důležitá. Pokud během jízdy narazí například na rozkopanou silnici či jiné omezení, mohou v průběhu navigování událost nahlásit. Ta se pak během chvíle zobrazí všem ostatním řidičům. Čím víc řidičů se zapojí, tím budou dopravní informace v Mapách aktuálnější, uvedl Martin Jeřábek, manažer týmu Mapy.cz.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.