Hlavní navigace

Mapy.cz spustily plánovač výletů. V okruhu vyberou zajímavá místa k návštěvě

23. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Seznam zase experimentuje s turistickými funkcemi. V březnu ukázal plánovač okruhů pro pěší a cyklisty. V dubnu pak slíbil, že připraví tipy na výlety a atrakce. Je červen a Mapy.cz obě novinky spojují v jednu. Z plánovače okruhů se stal plánovač výletů.

Plánovač pěších výletů Výškový profil trasy
Plánovač pěších výletů | Výškový profil trasy

Kdekoliv na mapě můžete vložit bod a Mapy.cz vygenerují různě dlouhé výlety pro cyklisty i pěší turisty tak, aby právě v onom bodu výletní okruh začínal i končil. A protože jde o výlet, trasa nepovede nudnými uličkami, ale přes různé památky a další zajímavá místa. Na cestě budou také restaurace, abyste se při výletě mohli občerstvit.

Lze naplánovat i cyklovýlety Trasy můžete prodlužovat nebo zkracovat
Lze naplánovat i cyklovýlety | Trasy můžete prodlužovat nebo zkracovat

Zdaleka se nejedná pouze o hrady a zámky. V okruhu se objeví pod body zájmu (POI) společně s popiskem a fotkami, které zohlední aktuální roční období. V doporučeném okruhu budou Mapy.cz hledat i parkovací místa v okolí, vyhovět by tak chtěly těm, kdo se před výletem na zajímavé místo potřebují dopravit automobilem,“ říká k novince Seznam.

MMF24

 

U trasy nechybí výškový profil. Jedním kliknutím lze vypočtenou trasu prodloužit nebo zkrátit. Celý výlet lze také uložit do batůžku, který je pak vidět i v mobilní aplikaci Mapy.cz. Samotné plánování je ale zatím v betaverzi a navíc jen ve webových mapách.