Hlavní navigace

Mapy.cz mají nové offline podklady a chystá se i něco k autonavigaci

28. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před měsícem Seznam vydal velkou aktualizaci mobilních aplikací Mapy.cz, teď k nim přidává i nové offline podklady. Rozdílová aktualizace nebyla možná, uživatelé musí stáhnout všechny offline mapy znovu. To jen v případě Česka znamená 500+ megabajtů. Podle Seznamu přibyla spousta novinek, konkrétně ale zmiňuje jen tři. Mapy by se měly rychleji vykreslovat, u cyklostezek je nově kromě číselného označení i ikonka s kolem a do mapy se poprvé dostal názvy lesních cest.

Cyklostezky mají novou ikonku, lesní cesty jsou již pojmenované
Cyklostezky mají novou ikonku, lesní cesty jsou již pojmenované
Offline mapy je nutné kompletně aktualizovat
Offline mapy je nutné kompletně aktualizovat

Zajímavě ovšem zní příslib do budoucnosti. Mapy.cz na Facebooku tvrdí, že momentálně pracují na vylepšení autonavigace. Ta už je v aplikaci téměř dva roky, ale doposud zůstává funkčně očesaná a nemůže se rovnat Google Mapám, Wazu nebo specializovanému softwaru. Pořád je primárně zaměřená na cyklistiku nebo turistiku.

TIP: Panorama i v lese. Seznam chce nafotit všechny turistické trasy ČR

Seznam neřekl, co konkrétně chystá, fanoušci už ale poslali hodně návrhů. V aplikaci chybí noční režim, možnost u navigace vypnout kompas (aby nahoře byl pořád sever), řazení do jízdních pruhů, monitoring vytíženosti silnic a návrhů alternativních tras apod.