Hlavní navigace

Masivně chlazená dvoukomorová kostka Anidées AI7. Je libo osm ventilátorů?

17. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Anidées, která je u nás známa spíš počítačovými „skříněmi“ pro Raspberry Pi, rozšiřuje svou nabídku o nový ATX model nazvaný AI7.

Oproti relativně nevýrazným skříním Anidées AI4 s AI6, které má výrobce na trhu už nějaký čas, je nový model AI7 zcela z jiného soudku.  Skříň zaujme především tvarem kostky a masivním chlazením, které pozůstává až ze čtveřice 120mm předních ventilátorů s LED podsvícením (všechny jsou součástí balení). Lze je však nahradit i jedním 200mm modelem.

Skříň má rozměry 288 × 380 × 380 mm a váží 6,35 kg. Lze do ní osadit desky formátu ATX, micro-ATX i mini-ITX. Její útroby obsahují jednu 5,25" pozici pro optickou mechaniku a klec pro čtyři 3,5" nebo 2,5" HDD/SSD. Jedno 2,5" úložiště jde navíc přimontovat i mimo klece.

Skříň je zajímavě dělená na dvě komory, přičemž v jedné je základní deska spolu s grafickými či jinými kartami a ve druhé napájecí zdroj klasického ATX formátu a disková klec. Do každé komory lze osadit zadní ventilátor (120mm do jedné a 90mm do druhé), který je v případě potřeby možné doplnit o dvojici stropních ventilátorů s průměrem 120 nebo 140 mm.

 

Přední i horní perforace je vybavena vyjímatelnými prachovými filtry. Vzduchové chlazení je ale možné nahradit i vodním řešením, přičemž skříň je připravena na osazení třech 240mm a jednoho 120mm radiátoru.

Skříň díky velké šířce nemá ani při dvoukomorovém řešení problém s velkými komponenty a lze použít chladiče procesoru až do výšky 174 mm a grafické karty do délky 348 mm.       

Přední panel už žádné překvapení nepřináší a najdeme na něm kromě sluchátkového výstupu a mikrofonového vstupu taky čtyři konektory USB. Dva ve verzi 3.0 a dva starší ve verzi 2.0.

KL24

Anidées AI7 bude dostupná v černém (B) a bílém (W) provedení a to ve variantě s bočním skleněným okénkem (AI-07BW, AI-07WW) i bez něho (AI-07B, AI-07W). Zahraniční e-shopy začaly prodávat skříně za 2300 korun s DPH v klasické verzi a za 2700 korun ve verzi s prosklenou bočnicí.

 Zdroj: TechPowerUp, Anidées

Byl pro vás článek přínosný?