Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Pán a otrok či blacklist? Tyhle termíny v počítačovém světě zřejmě končí. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 17. 6. 2020 5:47

    tynyt

    Obávám se, že původce těchto bouří je mimo jiné naopak samotný Doník, který vsadil na kartu divokého populismu a polarizace společnosti. To, čemu dnešní Amerika čelí, je následek této politiky. Amerika, se svým (prakticky neexistujícím) sociálním, vzdělávacím a zdravotnickým systémem se pak stává sudem se střelným prachem, od něhož vedou desítky hořících doutnáků. Stačí, aby "ujel" nějaký dostatečně neproškolený policajt, zvyklý na to, že každý druhý Američan může mít u sebe zbraň (a leckde vychovávaný v přesvědčení, že hispanos a černoši jsou geneticky predisponováni na dráhu zločinu). A naopak, pauperizovaní, nevzdělaní a ozbrojení občané druhé kategorie nemají co ztratit, takže se podle toho taky chovají.

    Takže kdybych to měl shrnout, tak problém není jednoduchý, není ani černobílý a už vůbec není řešitelný jednoduchým populismem. Na druhou stranu, USA si jej pěstují již několik staletí a nejeví snahy jej řešit.