Hlavní navigace

Máte IE9 beta? Pak vám Microsoft brzy vnutí RC verzi

16. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Slibně vypadající devátá verze prohlížeče Internet Explorer získala zájem miliónů uživatelů, kteří se rozhodli jej vyzkoušet v platform preview demu, popřípadě ve formě betaverze. Microsoft nedávno vydal kandidáta na vydání, který je oproti betaverzi plně vybavený po funkční stránce, vyladěnější a tedy i blíže finální verzi.

Uživatelé, kteří už mají betu, nyní skrze automatické aktualizace služby Windows Update obdrží verzi Release Candidate, neboť není moc důvodů, proč u betaverze setrvávat. Instalaci samozřejmě musí odsouhlasit, ale v případě odmítnutí se dialog objeví znovu. Microsoft používá běžnou taktiku, kdy je tato aktualizace uvolněna pro malý okruh uživatelů, který se postupem času zvětšuje.

KL24

Tato automatická aktualizace je však jen přípravou na ostré vydání, neboť po vypuštění IE9 bude aktualizace vnucena prakticky všem uživatelům, kteří mají starší verzi. V případě, že byste tuto aktualizaci nechtěli, můžete si stáhnout IE9 Automatic Update Blocker Toolkit, který instalaci finálního Internet Exploreru 9 skrze Windows Update zabrání, ale jen pokud máte IE8 či starší. Ruční instalace finálního IE9 bude samozřejmě stále možná.

Zdroj: Softpedia, MSDN Blog

Byl pro vás článek přínosný?