Hlavní navigace

Máte problémy s aktivací Windows 10 Insider Preview? Vyčkejte

6. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Někteří uživatelé v posledních dnech ohlásili problémy s aktivací testovací verze Windows určené pro členy programu Windows Insider. Jeden z nich popisuje, že ze sestavení 10158 povýšil skrze Windows Update na sestavení 10162. Posléze změnil produktový klíč, jenže operační systém už nešlo aktivovat.

Systém kupodivu uživatele instruoval, aby se připojil k internetu, přestože připojený byl. Člověk z podpory Microsoftu odpověděl, že firma provádí modifikace a testy aktivačního procesu. Dnes by se již zpráva neměla zobrazovat a problém by měl být vyřešen. Aktivační mechanismus ve Windows by se sám měl pokusit produkt znovu aktivovat, takže v podstatě od vás není vyžadována žádná akce, jen trpělivost.

 

Pakliže se s nefunkční aktivací stále potkáváte, zkuste ještě chvíli počkat. Jiný uživatel připojený ke kanálu Slow ring pro změnu píše, že se systém dožaduje aktivace vždy nějaký čas po restartu, který problém dočasně vyřeší. Není jasné, jestli spolu dvě popsané situace souvisí. Máte potíže s aktivací?

Zdroj: Microsoft Community