Hlavní navigace

mBank: nová aplikace pro Android přináší zajímavé widgety

16. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová verze 1.4 povedené aplikace pro ovládání vašeho účtu nabízí widgety. Widget zabírá místo na ploše políčko o velikosti 2×1 a zobrazuje zůstatek na zvoleném účtu. Částku uvidíte buď v korunách, nebo jako procentuální hodnotu – v tom případě si zvolíte nějakou částku symbolizující 100 %, třeba 100 000 Kč.

P.S. nejde o můj screenshot, mě platí Microsoft a Intel daleko lépe ;)

Widget můžete mít zatím pouze jeden, pokud se pokusíte vytvořit druhý, ať již chcete mít vedle sebe přesnou částku i procenta, nebo toužíte přidat widget pro druhý účet u mBank, dojde k přepsání aktuálního a budete mít dva stejné. Zatím to bohužel lépe nejde, třeba v příští verzi.

Aplikaci stahujte zde.

Přidání widgetu vás zavede do nastavení aplikace, kde musíte z bezpečnostních důvodů zadat heslo ke svému bankovnictví. Zvolíte si interval aktualizace a zda chcete být v notifikační liště upozorňování na změnu zůstatku.

Widget má na sobě ozubené kolečko, které vás zavede do nastavení. Naneštěstí má problémy s launchery, ve kterých jste si upravili nesmyslně nízký počet ikon v matrici ze čtyř na pět či více. To podstatné je ale vidět čitelně.

 

KL24

Celá aplikace je až na pár much hodně povedená, umožňuje zadávat příkazy i blokovat kartu, zobrazuje historii a prakticky všechno, co jste schopni s bankovnictvím dělat na počítači. Uživatelé iPhonu mají trochu smůlu, iOS totiž widgety nepodporuje. O verzi pro Dlaždice™ se také zatím nic neví. Je ovšem otázkou, jestli musí každý, komu půjčíte telefon, vidět váš zůstatek na účtu, ale vždy můžete tvrdit, že tohle je "jen jeden z vašich účtů".

zdroj: mBank

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.