Hlavní navigace

Megaupload: uživatelé by mohli dostat svá data zpět, ale musí projít kontrolou

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nečekaný obrat nastal v kaute Megaupload. Po tom, co se nedávno na soud obrátil jeden z uživatelů, že by chtěl svá data vrátit, reagovala filmová asociace MPAA. Prý s lidmi sympatizuje a chce, aby ti, kteří na Megaupload ukládali legální soubory, měli ke svému obsahu opětovný přístup.

Avšak tvrdí, že podmínky Megauploadu nikdy negarantovaly dostupnost souborů za žádných okolností. Na to jsme v lednu upozorňovali i my. Že uživatelé platili, neznamenalo, že mají od Megauploadu nějaké záruky, zálohy apod. Takže se nedostupnosti nemohou divit. Kdo podmínky četl, ví to.

Zástupci MPAA dále zmiňují, že by uživatelé mohli získat svá data zpět, pokud se nebude jednat o autorsky chráněná díla porušující licenci (prostě warez). To na druhou stranu znamená, že by někdo musel veškerý uživatelský obsah zkontrolovat. A do takové práce se asi nikdo nepustí, znamená to spousty nákladů a papírování.

 

Na reakce žalobce ale stejně příliš nezáleží. O osudu dat bude muset rozhodnout sám soud. Zatím jsou servery zmražené a jejich budoucnost nejistá.

Zdroj: TorrentFreak

Byl pro vás článek přínosný?