Hlavní navigace

Měli byste počkat s přetaktováním vašeho Sandy Bridge?

17. 1. 2011

Sdílet

 Autor: Redakce

Minulý rok spatřilo světlo světa pouzdro LGA 1156 a pro mnoho uživatelů se stalo velice žádaným artiklem, zejména kvůli dobře cenově postavenému procesoru Intel Core i5-750 (či později lehce výkonnější variantě i5-760). Nevyhnuly se mu však obtíže technického rázu, kdy několik recenzentů hlásilo po jisté době užívání poškozené desky i procesory.

Veleoblíbený Intel Core i5-2500K

Za tajemným problémem dle všeho stály doslova spálené piny v patici desky (a pochopitelně i na samotném procesoru); na základním taktu k tomu nedocházelo, výrazné přetaktování se však ukázalo býti jako rizikové. Strašák se vrací i dnes s novou generací procesorů Sandy Bridge a LGA 1155, recenzent serveru TechReaction.net podle všeho objevil spálené piny na dvojici testovaných desek Gigabyte GA-P67A-UD4 a UD7. Jak sám tvrdí, tohle by mělo nastat pouze při extrémních podmínkách – otázkou zůstává, je-li vcelku běžných 4,8 GHz pro procesor již extrémní (takové povedené kousky křemíku nejsou příliš vzácné a jistě je bude velká spousta uživatelů takto provozovat 24/7).

Pouze čas ukáže, je-li s těmito dvěma paticemi nějaký závažnější problém. Neuvažovali jste někdy nad tím, proč Intel tak rychle de facto vymazal LGA 1156 ze svých plánů?

Zdroj: techPowerUp!