Hlavní navigace

Názory k článku Menší tranzistory, vyšší cena. Pod 28 nanometry už Mooreův zákon neplatí

  • 10. 8. 2013 22:29

    dusan.n (neregistrovaný)

    Proč není článěk označený jako placená reklama???


    Vždyť uvádí pouze pozitiva, ale žádná zmínka o tom, kolik bude zmiňovaný přístroj stát. A žádná zmínka o tom, kolik bude stát provedení takové bankovní operace. Bude to jako u stávajících platebních karet? Obojí pro prodávajícího zřejmě nebudou zrovna zanedbatelné položky a  i když se jistě najde někdo, komu se to hodit bude, je otázka, v jaké míře tyto náklady vynahradí prodávajícím vychvalované přednosti.


    Pokud to není PR článek a nejsou k dispozici náklady obchodníka, stálo by za to aspoň uvést, že s proti výhodám stojí existence těchto dodatečných nákladů, která může být pro malé živnostníky daleko více limitující než pro velké firmy.

  • 12. 8. 2013 9:34

    dusan.n (neregistrovaný)

    Vašemu vysvětlení sice rozumím, ale myslím si, že by bylo přínosné, kdybyste zmínil i nevýhody a brzdy zavádění do praxe. Má-li to být jen krátký článek, tak alepoň stručným výčtem. Pro další čtenáře by jistě bylo přínosné přečíst si je už ve článku, ne až v diskusi. A právě větší objektivitou můžete, podle mne, jako autor dodat svému článku na atraktivitě. Takhle je to jenom pouhé přeformulování zdroje.


    Zrovna u řemeslníků bych velké rozšíření nečekal - cenový rozdíl je totiž daný taky hojně pratikovanou platbou "bez dokladu", která pak v podnikání není vykázána. A platbu přes kartu už řemesník musí ve svém podnikání uvést, takže cenová nevýhoda těch, kdo toto praktikují je ještě podstatně vyšší než pouhé poplatky bance. Jistěže, je zmíněná platba bez dokladu nelegální a toto neobhajuji, ale asi se s tím setkal každý, kdo někdy využíval služby řemeslníků...