Hlavní navigace

MetroTube pro Windows 8 je za rohem. Konečně aplikace pro YouTube?

23. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google se již od vývoje aplikací pro Windows 8 oficiálně distancoval. Malý ekosystém ho prý nezajímá. Nedočkáme se proto klienta pro Gmail ani jiných očekávaných aplikací, jež známe z jiných platforem. Ačkoli sice můžeme používat webové verze, eventuálně např. e­‑mail propojit se stávajícím poštovním klientem, fanoušci služeb internetového giganta by nejraději viděli nějaké opravdu dobré řešení šité na míru tabletům a službám od Googlu.

Přinejmenším starosti s obřím videoportálem YouTube nám brzy odpadnou. Tedy, víceméně. Parta vývojářů, známých pod názvem Lazyworm Applications, se nechala slyšet, že MetroTube pro Windows 8 je skoro dokončen. Tuto aplikaci můžete znát z platformy Windows Phone, kde slaví velké úspěchy. K jejím trumfům patří pěkné zpracování, funkce a komfort, který mobilní verze webu YouTube.com rozhodně nenabídne.

 

I proto máme očekávání poměrně vysoko a doufáme, že majitelé Windows 8 a Windows RT nebudou dále strádat. První obrázek, zveřejněný na Twitteru, odhaluje uživatelské prostředí. To se nápadně podobá tomu, co známe z mobilních telefonů, jen bude přizpůsobené větším obrazovkám. S neoficiálním řešením se ale pojí problémy. Google čas od času pozmění API, což aplikaci ochromí.

CS24

Majitelé Windows Phone by vám mohli vyprávět, že se to někdy stane. Google podobná neoficiální řešení nevidí příliš rád, současně ale odmítá vyrobit vlastní aplikace. Nezbývá, než se spolehnout na neúnavnou práci komunity. Lazyworm Applications vyvíjí také Tweetro, které v minulosti bojovalo pro změnu s měnícím se API sociální sítě Twitter.

Zdroj: Neowin