Hlavní navigace

MetroTwit končí. Stal se další obětí omezeného počtu volných tokenů

5. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ani už nespočítám, kolikátý výborný klient pro štěbetavou sociální síť končí. Od léta 2012 provozovatel Twitteru požaduje, abychom všichni používali buď web, nebo oficiální aplikace. Ty sice pokrývají všechny důležité platformy, ale neoficiální klienti nám dávají do rukou mnohem více funkcí a vychytávek. V prosinci zavřel krám Rowi, dříve to bylo např. Tweetro pro Windows 8. To si nakonec po vyčerpání limitu tokenů zvolilo druhou možnost.

Autoři aplikaci zpoplatnili, čímž vyváží to, že se uživatelská základna nebude donekonečna rozpínat. Klient od třetí strany smí nabrat nejvýše 100 000 uživatelů. Pro podobný krok se ještě dříve rozhodl vývojový tým Tweetbotu pro OS X. Před rokem a půl jsme vyjádřili obavy z toho, že také oblíbený MetroTwit jednou vyčerpá limit. Trvalo to dlouho, ale konečně se to stalo. Vývojáři v reakci stáhli jak klienta pro Metro, tak pro desktop.

 

Současní uživatelé mohou aplikace nadále využívat. Musí se nicméně smířit s tím, že je již nikdo nebude opravovat a vylepšovat. A zřejmě nejpozději po přeinstalaci operačního systému k nim ztratíte přístup natrvalo. Během uplynulých čtyř let s MetroTwitem pracovalo přes 400 000 různých uživatelů.

CS24

MetroTwit 1.0

Zdroj: MetroTwit