Hlavní navigace

Mi Band 2 dostane konkurenci. Levný fitness náramek s displejem a HR uvádí i Meizu

6. 12. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Levných fitness náramků je plný Aliexpress nebo eBay. Pokud ale nechcete moc utrácet, raději se spolehněte na produkty zavedených výrobců, u kterých budete mít zaručenu softwarovou podporu. Xiaomi se díky levnému Mi Band stalo druhým největším výrobcem wearables hned po Fitbitu.

 

Náramku věnuje velkou péči. Aktualizuje mobilní aplikace, vydává nový firmware (zpřesňující měření, přibyla podpora pro Google Fit a Apple Healthkit) a hlavně už stihl uvést tři generace zařízení. Proti té poslední – Mi Bandu 2 – se postavilo konkurenční Meizu.

Meizu Band
Meizu Band

Nový náramek s prostým názvem Fit je Mi Bandu hodně podobný. Jde o jednoduchou schránku s drobným OLED displejem, akcelerometrem a měřičem tepu. Na rozdíl od Mi Bandu má ale napevno připevněný silikonový pásek. Mi Band má vyjímatelný modul, který se pak strčí do nabíječky. Meizu Band obsahuje na spodní straně piny, které přichytíte k magnetickému konektoru.

Meizu BandMeizu Band 

Také Meizu Band je vodě- a prachuodolný, lehký a poměrně dlouho vydrží. S kontinuálním měřením tepu sedm dní, bez něj dvojnásobek. Papírově jde o podobnou výdrž jako u Xiaomi, u Mi Bandu 2 se v praxi obejdete bez nabíječky až měsíc.

KL24

Meizu se bude párovat s Androidem a iOS. Aplikace připomíná Mi Fit od Xiaomi a bude mít stejné funkce. Měří sportovní výkony, spánek a umí upozorňovat na notifikaci v mobilu. Displej náramku umí na vyžádání zobrazit hodiny, počet ušlých kroků, spálených kalorií nebo stav akumulátoru. Náramek se začne prodávat tento týden za 229 juanů (840 Kč).

Porovnání Xiaomi Mi Band 2 a Meizu Band

Xiaomi Mi Band 2 Meizu Band
rozměry 40,3 × 15,7 × 10,5 mm 58 × 16,2 × 11,8 mm
hmotnost 18 g 20 g
displej OLED OLED
snímač tepu ano ano
odolnost IP67 IP67
výdrž 20 dní (bez HR) 7 dní (HR), 15 dní (bez HR)
cena 149 RMB 229 RMB

Zdroj: Meizu (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?