Hlavní navigace

Micron bude propouštět

10. 10. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. I tak by se dalo shrnout dění na trhu Flash pamětí. Před nějakou dobou velcí výrobci pamětí, stěžujíc si na nízké ceny DDR a DDR2, hromadně rušili výrobu DRAM a zaváděli tehdy lukrativnější výrobu Flash pamětí. Nyní ale jejich ceny klesly tak nízko, že pro Micron se výroba v jedné z jeho továren stala prodělečnou a rozhodl se ji zavřít.

Továrna v Boise vyrábí wafery o průměru 200 mm, což asi bude jeden z důvodů, proč se výroba nevyplatí – při velkých objemech je totiž výhodnější vyrábět 300mm wafery. Micron tedy továrnu s kapacitou 35 tisíc waferů za měsíc zavře, s čímž souvisí i propouštění. Pracovníci z továrny budou ale tvořit pouze část z 15 procent všech zaměstnanců, které společnost hodlá propustit. Pochopitelně ne naráz, ale během příštích několika let.

Micron totiž projde restrukturalizací, která ho vyjde na přibližně 60 milionů amerických dolarů. Steve Appleton, generální ředitel společnosti, přiznává, že propouštění je smutná věc, ale že je to krok ve snaze zachovat konkurenceschopnost společnosti. Analytici předpokládají, že v příštím roce dolehne na průmysl výpočetní techniky hospodářská krize, takže vedení Micronu se nemohlo spoléhat na žádné lepší zítřky.

Zdroj: TechConnect Magazine

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku