Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Microsoft bez pardonu pročistil Store. Německý se zmenšil na polovinu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 31. 10. 2016 20:22

    Drak_Tovikrov (neregistrovaný)

    Já myslím, že používat slovo "mrtvý" pro současný stav Windows 10 Mobile je hyperbola. Mrtvý by ten systém byl, kdyby Microsoft oznámil jeho konec, třebas k určitému datu. Mrtvý by byl, kdyby na něj žádné nové aplikace nevycházely a staré nefungovaly a kdyby na trhu nebylo jediné zařízení s W10M.

    Nyní se podívejme, jak je to ve skutečnosti:
    a) Microsoft opakovaně, naposledy dnes, prohlásil, že W10M hodlá dále vyvíjet a nebude ho ukončovat;
    b) Nové aplikace vycházejí, především skrze UWP. Samozřejmě, vůbec se to nedá srovnávat se záplavou u dominatních platforem, ale aplikace existují a jsou podporovány a nové se stále vytvářejí. Běžný uživatel si vystačí s aktuální nabídkou; náročnější uživatel je z pochopitelných důvodů otráven nedostupností užitečných aplikací typu "ovladač chytrých žárovek" apod.;
    c) Na trhu jsou stále dostupná zařízení s W10M, i když je jich pomálu.

    Chápu, že se při psaní článku hodí nějaká zkratka a slovo "mrtvý" brete z překladu fráze "Windows Phone is Dead", kterážto se v anglicky psaném diskurzu hodně objevuje, ale stejně si myslím, že je to příliš nadsazené a především neobjektivní. Nejlepší termín pro současný stav W10M je "hibernace". Systém je Microsoftem uměle (tj. v rozporu s tržní realitou) udržován při životě s minimálními náklady tak, aby mohl být případě využit při možných dalších projektech Microsoftu v mobilní oblasti.