Hlavní navigace

Microsoft: Bezpečnost! O tu jde především

25. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bezplatný antivirový nástroj Microsoft Security Essentials (MSE) vycházející z již zrušeného placeného balíčku OneCare je dostupný prakticky pro kohokoliv - v sedmdesáti čtyřech zemích ve dvaceti pěti jazykových mutacích.

„Nezaměřujeme se na to, abychom utrhli velký podíl trhu s bezplatnými antiviry. Snažíme se spíše o poskytování vysoce kvalitní antivirové ochrany i těm, kteří nechtějí nebo nemohou zaplatit. Věříme, že dostupnost kvalitních antivirových řešení zvýší počet aktivně chráněných počítačů, což přispěje k celkové bezpečnosti ekosystému Windows,“ sdělila ředitelka managementu MSE Theresa Burch Softpedii.

Microsoft chce tento nástroj zpřístupnit každému, kdo o to bude mít zájem. Také proto společnost neustává a dále upravuje, lokalizuje a vylepšuje - aby byl systém k dispozici pro kohokoliv na co největším počtu trhů v co nejvíce jazykových mutacích. Pouze kvalitní ochranou totiž lze zabránit rozsáhlému šíření škodlivého softwaru, avšak ne každý hodlá platit za komerční antivirové řešení.

Zdroj: Softpedia