Hlavní navigace

Microsoft bude prodávat Windows 8 v krabici. Zaměří se ale na stahování

17. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Spekulovalo se o tom (ale i mnohem dříve) a v posledních dnech z toho některé zpravodajské servery udělaly hotovou věc, Microsoft nicméně krabicové balení Windows nezruší. I Osmičky tak budou nadále distribuovány v pěkném papírovém balení, na fyzickém nosiči. Nadále platí, že většina běžných uživatelů si stejně koupí předinstalovanou OEM edici s novým počítačem. Tato licence přenositelná není.

Na druhou stranu bude upgrade dostupný i majitelům OEM. Dříve přitom byly upgrady na novější verze operačního systému z Redmondu určeném drahým retailovým Windows.

Tip: Akce: upgrade stávajícího počítače na Windows 8 Pro bude za tisícovku

Jak jsme vás již dříve informovali, s Windows 8 přispěchá na scénu nový typ licencí. PUL bude něco jako OEM, ovšem pro domácí stavitele počítačů. Když si doma sami sestavíte vlastní stroj, budete si k němu moct legálně pořídit levnější Windows 8. Plné krabicové balení by vás vyšlo mnohem dráž, to víme celkem jistě. Přesné ceny však odhaleny nebyly. V tuto chvíli se Redmondští soustředí na prodávání upgradů za výhodnou cenu. V podstatě kdokoli se starším počítačem může od konce října přejít na Osmičky za 29,99 eura.

 

KL24

Zpráva, která se rozšířila v posledních dnech, tvrdila, že Microsoft bude nabízet pouze stažitelný upgrade a předinstalovaný systém. Krabicový upgrade na Windows 8 nicméně bude prodáván za 69,99 dolaru až do 31. ledna 2013. A co samostatná nová a přenositelná licence? Ta by měla být dostupná taktéž. Nejlevněji vás vyjdou Windows 8 distribuovaná digitálně. Za DVD di již připlatíte.

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?