Hlavní navigace

Microsoft by do dubna rád snížil celosvětový tržní podíl Windows XP na 13 %

20. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

S blížím se koncem podpory Windows XP se Microsoft vytasil s tím, že jak si představuje ztenčení jejich podílu. Do 8. dubna 2014, kdy bude podpora dvanáct let starého operačního systému ukončena, by rád tržní podíl stlačil pod 13 %. To zaměstnancům firmy na meetingu sdělil Kevin Turner, který zodpovídá za každodenní hladký chod věci ve firmě z pozice COO.

Tip: Podíl Windows XP se ztenčil o 3,5 %, IE 10 skoro dosedl na trůn

Ještě v červenci měl Microsoft cíl v podobě 10% podílu. Uživatelé se starého produktu nicméně vzdávají méně ochotně, než firma doufala. Turner dále sdělil, že aktuálně mají Ikspéčka podíl ve výši 21 %. Tento bod již můžete napadnout. Číslo zhruba odpovídá tomu, co hlásí StatCounter. A samozřejmě naprosto odporuje tomu, co hlásí Net Applications.com. Podle této služby měla Windows XP v srpnu na kontě 33,66 % uživatelů desktopových operačních systémů.

 

Sice se oproti červenci výrazně propadla na úkor Windows 8, ale stejně je rozdíl v hlášených číslech podstatný. Kdybych si měl tipnout, řekl bych, že Microsoft si opět vybral statistiku, která se mu lépe hodí do krámu. Před nějakou dobou u prohlížečů pro změnu vytahoval údaje od Net Applications.com s tím, že StatCounter není tak přesný (jinými slovy, IE zde má menší podíl). Podle druhého jmenovaného Ikspéčka dokonce v několika zemích vládnou.

via Neowin