Hlavní navigace

Microsoft chce patent na rychlé bootování

22. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

I když řada z vás už si asi také na pomalé spuštění stěžovat nemůže, poněvadž Windows 7 v tomto ohledu opravdu zabodovala. Microsoft nicméně nadále pracuje na zlepšení a nyní zažádal o patent, který by mu měl prý pomoci věci urychlit. Nazývá se „Fast Machine Booting Through Streaming Storage“. Představte si síťový systém založený na cloudu, který by umožňoval streamovat operační systém (v našem případě Windows) do počítače a posléze jej uložit do paměti počítače.

Technologie umožňuje rychlejší start díky virtuálnímu disku, jenž je k dispozici takřka okamžitě, na rozdíl od situace, kdy by bylo potřeba stáhnout obraz celého operační systému, bez něhož by spuštění neproběhlo. Tak praví část popisu. V podstatě má tedy Microsoft využít faktu, že při samotném spouštění systému není potřeba příliš mnoho dat – rozhodně nejsou potřeba všechna najednou.

Zdá se, že se Windows chystají nějakým způsobem přelétnout do cloudu. Zatím ale spoustu věcí nevíme, třeba jestli bude nutné připojení k internetu. Pokud by bez něj počítač nenastartoval, šlo by o nanejvýš zajímavou informaci.

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?