Hlavní navigace

Microsoft chce zjednodušit e-mail. Send ho přetváří na chatovací platformu

23. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft má svého e-mailového klienta. Loni koupil povedenou aplikaci Acompli a od té doby poskytuje povedené řešení pro konkurenční mobilní platformy. Pod stejnou značkou nabídne rovněž e-mail pro Windows 10. Mezitím se ale Microsoft nevzdal experimentování a výsledkem je další e-mailová aplikace, tentokrát pro iOS, a to ještě jen v USA a Kanadě.

Send v pilotním provozu podporuje pouze firemní a školní účty v Office 365. Jde o další restrikci vedle prozatímní omezení dostupnosti pouze na Kanadu a USA.

Nazývá se Send a jde o projekt z garáže. Jedná se o další vývojovou fázi klienta, jenž se nazýval Flow – podobnost nebude náhodná. Pro Android a iOS bude Send dostupný brzy. V čem je tedy jiný než tradiční klienty? Je výrazně jednodušší. Vývojový tým jej koncipoval jako skoro až primitivní nástroj na rychlé odpovídání. Má zastoupit kecálky tam, kde chybí.

I když člověk nemá možnost přijímat zprávy z chatu na pracovním mobilu, e-maily mu na telefon stále přichází. Aspoň taková je zhruba základní myšlenka. Lidé prý po Microsoftu žádají, aby se všechny konverzace zobrazily v Outlooku. Čehož lze jen obtížně dosáhnout, pokud e-mail střídáme s různými dalšími službami. Takhle můžeme používat e-mail v každé situaci.

 

Pravověrní fanoušci e-mailu možná nebudou mít klidné spaní, ale mohlo by se jednat o funkční způsob, jak oživit zájem ze strany mladších lidí. Send totiž v rámci zjednodušení odbourává vyplňování předmětu. Zapomeňte na všechny formality a tradiční stavbu elektronických dopisů.

Send při hledání kontaktů upřednostňuje jedince, s nimiž si píšete nejčastěji. Pro zrychlení komunikace nabízí předpřipravené rychlé odpovědi. Doufejme, že si budeme moct novinku sami vyzkoušet, protože vypadá sympaticky. Jak se zatím líbí vám? Microsoft patrně nedoufá, že by Send nahradil tradiční klienty. Spíše ho vidí jako doplněk v komunikaci.

KL24

Send od MicrosoftuSend od MicrosoftuSend od Microsoftu
Send od Microsoftu chce zjednodušit e-mail | Foto: Microsoft

Zdroj: Office Blogs

Byl pro vás článek přínosný?