Hlavní navigace

Microsoft: chybějící pevné tlačítko Start do Windows 8 určitě nevrátíme

2. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud se budeme bavit o změnách ve Windows 8, okamžitě vás napadne Metro. A to, že Metro nahradilo léty prověřenou podobu nabídky Start. Hmm, a také to, že při práci s desktopem nevidíte tlačítko pro vyvolání nového Startu. Jde o změnu obřích rozměrů, s níž si každý neporadí úplně hladce. Již jsme vám ukazovali video, kde se starší pán pokouší přepnout zpět do Metra. Dokazuje, že nalezení skrytého tlačítka je věcí náhody. Může se tak stát, že budete na obrazovku hledět mnoho minut, než omylem najedete ukazatelem myši až do levého dolního rohu obrazovky.

Tip: Stahujte Start8, pokus o jinou nabídku Start pro Windows 8

Nyní se potvrdilo to, čeho se mnozí obávali. Microsoft nám pevné tlačítko pro vyvolání nabídky Start nevrátí. Všechny budoucí verze Windows 8, kam spadá RC a finální RTM, se budou spoléhat na skrytý ovládací prvek. Obávám se, že uživatelé osobních počítačů tento ústupek tabletům nebudou zrovna vítat s otevřenou náručí. Na druhou stranu, chybějící tlačítko se může ukázat jako nejmenší problém Osmiček. Mnohem více budou lidé patrně bojovat se samotným Metrem, které v podstatě popírá dosavadní vývoj desktopových operačních systémů.

Tip: Jak ovládat Windows 8 myší? Jak běžní lidé reagují na Windows 8? [video]

CS24

Kdo se s novinkami v chystaném operačním systému nesžije, bude se muset spolehnout na aplikace a nástroje od třetích stran. Za krátkou dobu si docela velký ohlas vysloužil Start8 od Stardocku. Microsoft místo vrácení tradičního tlačítka plánuje vytvořit tutoriály, které budou uživatele učit novému ovládání.

Zdroj: Neowin