Hlavní navigace

Microsoft chystá chytré hodinky. Stejně jako Apple, Google a další

15. 4. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Dodavatelé potvrdili deníku Wall Street Journal, že se i Microsoft bude prát o vaše zápěstí. Firma se údajně obrátila na několik asijských společností, aby vyjednala komponenty pro případné produkty. A jeden z ředitelů se měl sejít s výzkumným centrem v Redmondu, kde novinku probrali.

Microsoft chystá chytré hodinky
Microsoft chystá chytré hodinky, Metro by jim slušelo (mashup: Cnews, foto: Sony) 

Microsoft tyto zprávy samozřejmě nekomentuje. Ani získané indicie nemusí znamenat, že se nového produktu dočkáme. Firma už ostatně jednou hodinky připravila. V roce 2004 se spojila s výrobcem Suunto, aby společně vytvořili hodinky Spot, které fungovaly jako čtečka zpráv, zobrazovaly počasí a mohli jste jimi posílat zprávy do Windows Messengeru.

Nová generace hodinek má však teprve vyrůst. Do tohoto byznysu se zapojí Samsung, Sony (obě už mají starší modely z minulosti) nebo LG. Ale mluví se také o Applu, Googlu a teď i Microsoftu. Už máte chytré mobily, tablety, auta, televizory i brýle, hodinky by proto nikoho nepřekvapily. Spojení se smartphonem pomocí nenáročného Bluetooth 4.0 se přímo nabízí. Kvůli přečtení zprávy, tweetu nebo e-mailu byste nemuseli vytahovat telefon z kapsy. Hodinky mohou sloužit jako dálkové ovládání (třeba i spoušť foťáku). Hlavním zádrhelem, proč ještě chytré hodinky běžně nenosíme, je jejich výdrž. Čím více toho budou umět, tím častěji je budeme nabíjet.

WT100

 

Zdroj: The Verge